Вести

Данас, 13.06.поводом манифестације 3. Ткачка колонија на Старој планини у Спортско рекреативном центру Дојкинци додељене су награде за најбоље ликовне радове на тему Мој ћилим.

Додељено је шест награда у основношколском узрасту на општинском нивоу медју којима су и ученице наше школе.
1. место за први разред : Анђела Манчић I – 2 ( ментор Марија Тошић)
1. место за други разред : Николина Ставрић II -1 ( ментор Оливера Јовановић)

Манифестација је окупила ткаље из целе Србије. Додели награда су присуствовали градоначелник Пирoта, представници Градске управе, директори основних школа, учитељице награђених ученика и њихови родитељи, а специјални гости су били амбасадори Аустралије, Израела, Белгије и САД.
Анђели је награду уручила супруга амбасадора САД, а Николини амбасадор Аустралије.

 

Поводом јубилеја 95 година Кеја и међународног Дана архива на ликовном, литерарном и фото конкурсу Историјског архива Пирот награђени су следећи ученици наше школе:

Литерарни рад:
1. Сара Ђокић IV/2 – I награда; ментор: Маја Соколовић
2. Миња Пенчић V/2- II награда;ментор: Зоран Марковић

Ликовни рад:
1. Сара Ђокоћ IV/2 – I награда; ментор: Маја Соколовић
2. Марко Николић I/2- II награда;ментор: Марија Тошић
3. Теодора Костић II/1- III награда;ментор:Оливера Јовановић

Фото-конкурс:
1. Маја Станојевић VII/2 – II награда
Специјалне награде за креативност:
1. Анђела Манчић I/2- I награда;ментор: Марија Тошић
2. Дуња Јовановић I/2- II награда;ментор: Марија Тошић

Захвалнице Историјског архива Пирот поводом овог јубилеја за рад и успешну сарадњу на развоју архивске делатности и за афирмацију културне баштине и стваралаштва добиле су и:
1. Наташа Бранковић – директор школе
2. Марија Тошић- професор разредне наставе
3. Маја Соколовић-професор разредне наставе
4. Оливера Јовановић- професор разредне наставе

Свечаност поводом додела награда одржана је 8.јуна 2018.у 12:00 у архиву.

У уторак, 05.06.2018.године су ученици млађих и старијих разреда били на пријему код директорке школе Наташе Бранковић, ради уручења сведочанстава, књига за ученике осмог разреда, као и Вукових, посебних диплома и похвалница за ученике и наставнике који су имали запажене резултате на највишем нивоу такмичења за разред који похађају. После пријема уследило је послужење за све присутне.

На Републичком такмичењу из биологије одржаном 27. маја  2018. године на Биолошком факултету у Београду  учествовала је ученица 7. разреда Снежана Здравковић. Освојила је 86 поена и похвалницу за учешће на такмичењу. Ментор наставница Марија Пауновић Ђорђевић.

На Окружном такмичењу за најбољу карикатуру  „Мали Пјер“, одржаном у Нишу три треће награде су освојиле следеће ученице наше школе : Сара Ђокић (IV2), ментор Маја Соколовић , Дуња Лазаревић (II2), ментор Александра Јовановић и Ивона Јаначковић (II2), ментор Александра Јовновић.

На Дечијем ликовном салону у организацији Галерије „Чедомир Крстић“, награде су освојили следећи ученици наше школе: Живковић Младен (ученик II разреда из Станичења) I награда (ментор Снежана Алексић, Тодоровић Младен (II2), II награда, ментор Александра Јовановић и Стефановић Јанко (VI 2) III награда, ментор Богдан Ђорђевић.

21.5.2018. године у Зрењанину је одржано Републичко првенство за ученике основних школа у конкуренцији девојчица и дечака, по разредима за школску 2017/18. годину. Ученик наше школе Алекса Весић II/1 пласирао се за Републичко такмичење и учествовао. Имао је дв победе. Првопласирани је имао пет победа. Ментор: Оливера Јовановић.

У овој школској години, у циклусу такмичења из техничког и информатичког образовања и технике и технологије, ученици ОШ „Душан Радовић“ Пирот, постигли су скоро незабележен успех: чак десеторо ученика од 5. до 7. разреда учествовало је на Републичком такмичењу из различитих области у оквиру предмета.

Ова постигнућа ученика ОШ „Душан Радовић“ су утолико већа ако се зна да за овакве резултате нису довољне само веште руке и таленат, већ и добро познавање физике и математике, посебно у областима бродо, авио и ракетног моделарства.

Посебна специфичност такмичења на републичком нивоу је област ПРАКТИЧНА ИЗРАДА ПО ЗАДАТКУ. За неупућене, то значи да ученици не знају шта тачно треба да ураде, да на самом такмичењу добијају материјал, картон или метал, и задатак шта од тог материјала треба направити.

Медаље и награде освојене на такмичењима свих нивоа  у овој школској години недвосмислено показују посвећеност свих наставника ученицима и њиховом напредовању, али и труд који улажу у рад са талентованом децом.

Данас,17.05.2018. године, на теренима ОШ“8.септембар“,  је одржан  турнир у малом футбалу за дечаке  и такмичење  у игри Између две ватре за девојчице 4. разреда основне школе. На  турниру су учествовали ученици и ученице све четири основне школе из Пирота . Турнир је међуокружног карактера и  организује  га  Учитељско друштво Ниш. Данас је одржан први ниво такмичења, општински, а победници су се пласирали на завршни међуокружни турнир на коме учествују представници града Ниша, као и Нишавског, Тимочког, Пиротског, Косовско-Поморавског и Топличког управног округа.

У финалу футсала играле су екипе ОШ“Душан Радовић“ и ОШ“Вук Караџић“. Победила је екипа ОШ“Душан Радовић“, заузела 1. место у општини и пласирала се за завршни турнир.

У финалу игре између две ватре учествовале су екипе ОШ“8.септембар“ и  ОШ“Свети Сава“. Победила је екипа  ОШ“8.септембар“, заузела 1. место у општини и пласирала се за завршни турнир.

Office 365 Education

Електронска пошта

Продужени боравак
Распоред звона

Преподне:

 • 1.час 08:00 – 08:45
  2.час 08:50 – 09:35
  3.час 09:50 – 10:35
  4.час 10:50 – 11:35
  5.час 11:40 – 12:25
  6.час 12:30 – 13:15


Пoподне:

 • 1.час 13:30 – 14:15
  2.час 14:20 – 15:05
  3.час 15:20 – 16:05
  4. час 16:20 – 17:05
  5. час 17:10 – 17:55
  6. час 18:00 – 18:45