Вести

Данас су ученици четвртог разреда на часовима енглеског језика учествовали у радионицама поводом обележавања Светског Дана Здравља. Истакли су важност здравог начина живота и тим поводом разговарали о здравим навикама,припремали здраве посластице као што је воћна салата и вежбали Зумбу. Ми смо се сјајно забавили док смо учили шта је важно да бисмо били здрави, па се надамо да ћете и Ви док нас гледате.

Ми смо у школи снимили како се спрема Сноњy Фруит Салад, била је веома укусна и здрава и повод да свако направи своју варијанту воћне салате. Нисмо могли да одлучимо која је најлепша!

Међународни дан књиге за децу  обележили су ученици одељења 4-1 и учитељица Натали Станковић у сарадњи са Слађаном Пејчић, библиотекарком, акцентујући значај тимског рада и у процесу креативног стварања. Радионицу под називом „Пусти, пусти бригу, пиши, пиши књигу“ започела је Слађана Пејчић.  Виртуално је провела ученике кроз најлепше и најбогатије библиотеке на свету, а затим ученике и учитељицу угостила у школској библиотеци. Инспирисани књигама за децу и књижевним стваралаштвом учитељице Натали  Станковић, заједничким радом ученици су написали књигу (причу за децу). У наставку погледајте како су ученици, чланови тима  4-1 постали и писци.

 

Поводом 2. априла , Међународног дана књижевности за децу, у одељењу IV3 je одржана литерарно – ликовна радионица на тему „Моја омиљена књига“. Овај дан се обележава на дан рођења Ханса Кристијана Андерсена у намери да се код деце пробуди и развије љубав према читању. Ученици су представили своје омиљене књиге и илустровали занимљиве догађаје. Уз помоћ учитељице Аните Голубовић деца су правила обележиваче за књиге.

Поводом Светског дана шале ученици IV-2 са учитељицом Маријом Тошић су на креативан, занимљив и шаљив начин писали кратке вести.
Вест региструје догађај и у најкраћим цртама упознаје јавност са њом.
Али, да би наше вести биле у складу са данашњим даном, ученици су осмислили ове необичне, занимљиве, шаљиве – НЕВЕРОВАТНЕ ВЕСТИ-.
Међутим,како у свакој шали постоји и доза истине, пажљиво послушајте наше вести.

 

Поводом Дана шале, 1. априла (April Fools’ Day), проф. енглеског језика, Маја Игњатовић је са шестим разредом, а уз помоћ проф. информатике, Дејана Коцића, направила online изложбу смешних заштитних маски.

Изложба је имала за циљ да насмеје ученике и наставнике у време пандемије изазване Ковид-19 и да одржи ђачки смисао за хумор. Online изложба је такође показатељ да се Teams платформа може користити и у креативне сврхе, а не само за потребе наставе.

И наравно, изложба је посвећена и будућим ђацима првацима, којима ђаци шестаци желе што више смеха и радости при поласку у школу.

 

Е-пријава првака
Office 365 Education

Електронска пошта

Продужени боравак
Распоред звона

Преподне:

 • 1.час 08:00 – 08:45
  2.час 08:50 – 09:35
  3.час 09:50 – 10:35
  4.час 10:50 – 11:35
  5.час 11:40 – 12:25
  6.час 12:30 – 13:15


Пoподне:

 • 1.час 13:30 – 14:15
  2.час 14:20 – 15:05
  3.час 15:20 – 16:05
  4. час 16:20 – 17:05
  5. час 17:10 – 17:55
  6. час 18:00 – 18:45