Monthly Archives: децембар 2018

У истуреном одељењу у Црноклишту 28.12.2018. год. поводом Нове године, одржана је приредба под називом “Новогодишња бајка”. Приредби су присуствовали директор школе и заменик директора. Приредбу су припремили учитељи Љубиша Панајотовић и Марија Вељковић.

У сусрет Новој години, ученици првог и другог разреда су у петак, 21.12.2018. у продуженом боравку одржали ликовну радионицу под називом “Деда Мразе, деда Мразе, не скрећи са стазе”. Том приликом сликани су новогодишњи мотиви и израђиване честитке.

Данас, 24.12.2018. годину су ученици другог разреда са својим учитељицама Анитом Голубовић, Маријом Тошић и Јеленом Потић реализовали креативну радионицу под називом
“Новогодишње чаролије”. Уз музику, дружење и рад настали су занимљиви радови који украшавају хол наше школе.

Нова година је лепша са другарима. Зато је у нашој школи у уторак, 18.12.2018.организована новогодишња журка за наше другаре из ПУ Првомајски цвет и Црвенкапа. У госте нам је дошло 120 другара са својим васпитачицама. Угостили су их ученици четвртог разреда и њихове учитељице, Снежана Минић, Дивна Видановић и Данијела Костић. Старији другари су помогли предшколцима да боје, сликају, плешу и певају.  Нова година је време даривања, па су наши мали другари, осим осмеха и среће, кући понели и поклоне.

Ученици ОШ од IV до VIII, љубитељи математике, имали су прилике да у периоду од 1.11. – 22.11.2018. год. учествују на Математичкој интернет олимпијади, такмичењу које организује МД Архимедес. То је појединачно такмичење ученика у решавању специјалних конкурсних задатака из математике коришћењем интернета, а обухвата два кола. Најуспешнији такмичари (са максималним бројем бодова) се по завршетку другог кола позивају на Републичко финале у Београду, које је ове године реализовано 2.12. (за ученике IV – VI разреда) и 9.12. (за ученике VII – VIII разреда).
Представницима наше школе,Ћирић Младену (ученику V/1) и Стефановић Јанку (ученику VII/2), су за учешће у финалном такмичењу додељена признања за остварени успех, у виду Похвала и збирки задатака из математике.
Честитке ученицима од којих и у будућности очекујемо значајна постигнућа!
Славица Маринковић, предметни наставник

У Основној школи “Душан Радовић” одржан је 8.12.2018. године менторски састанак са полазницима обуке из Основне школе “Душан Радовић” и Основне школе “8. септембар” у оквиру пројекта Министарства просвете и ЗУОВ-а“2000 дигитална учионица”.

У оквиру Пројекта “Наставак подршке за повећање и унапређење капацитета за управљање мигрантском кризом у РС – МАДАД 2” у Основној школи “Душан Радовић” 8. и 9.12.2018. године одржан је Основни модул обуке коме су присуствовали наставници Школске управе Ниш који раде са мигрантима. На обуци су представници образовних установа могли да се упознају са применом “Стручног упутства за укључивање избеглица/тражилаца азила у систем образовања и васпитања”.

Поводом Дана школе, у уторак, 27.11.2018. године у продуженом боравку је одржана ликовна радионица под називом “Био једном један лав”. Ученици I и II разреда су ликовним путем оживели Плавог зеца и Страшног лава.