Monthly Archives: март 2019

На Општинском такмичењу у шаху  које је одржано 16.3. 2019. године у ОШ „ Осми септембар“ у Пироту учествовало је седморо ученика наше школе од првог до четвртог разреда. Постигли су следеће резултате:

  1. Митић Марта 3/1        1. место         ментор: Оливера Јовановић
  2. Ставрић Николина 3/1        2. место         ментор: Оливера Јовановић
  3. Весић Алекса 3/1 директан пласман (прошлогодишњи учесник републичког такмичења) ментор: Оливера Јовановић

Њих троје се пласирало за окружно такмичење које ће се одржати 31.3.2019. године. у ОШ „ Осми септембар“у Пироту.

ОШ “Свети Сава” у Пироту, као домаћин математичких такмичења текуће школске године, организовала је 23. 03. 2019.г. Окружно такмичење, које је окупило талентоване младе математичаре из већег броја основних школа Пиротског округа.

        Међу представницима наше школе, истакнутија постигнућа имали су ученици:
 IV разред – Ранко Голубовић (Снежана Минић) / Похвала
 V разред – Сара Ђокић (Славица Маринковић) / III награда
                    Емилија Тричковић (Славица Маринковић) / III награда
 VI разред – Анђела Божиловић (Светлана Тодоровић) / Похвала
                    Аница најдановић (Светлана Тодоровић) / Похвала
VII разред – Јанко Стефановић (Славица Маринковић) / I награда
      Иначе, Републичко такмичење из математике биће одржано 11. 05. 2019.г. у Новој Вароши, а надамо се да ће наша школа имати свог представника!

Општинско такмичење за најбољу дечију карикатуру „ Мали Пјер“ 2019.  одржано је 22.3. 2019. године у ОШ „ Вук Караџић“ у Пироту.

У категорији од 1.  до 4. разреда учествовало је 102 ученика.

Ученица наше школе Тамара Тодоровић 3/1 освојила је 1.место са максималним бројем поена. Ментор награђене ученице је Оливера Јовановић,професор разредне наставе.

У категорији од 5. до 8. разреда учествовало је 393 ученика.

Ученице наше школе су постигле следећи успех:

  1. Сара Ђокић 5/21. место( максималан број поена)ментор: Богдан Ђорђевић
  2. Неда Тодоровић 5/23. местоментор: Богдан Ђорђевић,професор ликовне култур

Данас, 21.3.2019. са почетком у 18 часова, одржано је инфо вече за децу предшколског узраста и њихове родитеље. Присутне су поздравили директорка школе Наташа Бранковић, учитељице Снежана Минић, Дивна Видановић, Данијела Костић и вероучитељица Бранкица Видојевић. Педагог школе Светлана Стојановић и психолог Душица Манић су говориле родитељима како, на најбољи начин, да припреме своје дете за полазак у школу. За то време, деца су, са учитељицама, уживала током радионице Пет магичних кутија. На крају су сви обишли просторије школе, како би, на најбољи начин, могли да се увере у просторну и техничку опремљеност школе. Задовољство родитеља и деце након инфо вечери, видело се на њиховим лицима, а коментари родитеља су на најбољи начин то и потврдили. Захваљујемо  родитељима, деци и васпитачицама ПУ Првомајски цвет и Црвенкапа и видимо се 1. септембра.

У сусрет окружном такмичењу из математике, које ће се одржати 23.03.2019. год., подсетимо се значајнијих постигнућа ученика наше школе, на претходно одржаном Oпштинском такмичењу (домаћин такмичења ове године је ОШ “Свети Сава” Пирот).

    Пожелимо пуно успеха нашим ученицима-такмичарима, у наредном нивоу такмичења!

На Општинском такмичењу из српског језика које је за ученике пиротских основнх школа одржано данас, 17. марта 2019. године, у ОШ “Вук Караџић”, ученици ОШ “Душан Радовић”, постигли су најбољи успех међу пиротским основцима.

Од укупно седморо такмичара колико је нашу школу представљало на Општинском такмичењу, петоро се квалификовало за Окружно такмичење из српског језика. Наши ученици освојили су четири прва и једно друго место.

Ученице 5-2 одељења, Сара Ђокић и Емилија Тричковић, освојиле су прва места са 20(двадесет), односно 19(деветнаест) поена од максималних 20 (двадесет).

Ученица 6-2 одељења, Миња Пенчић освојила је прво место са 20(двадесет) поена, а прво место припало је и ученици 6-1 одељења Анђели Божиловић за освојених 19(деветнаест) поена. Ученица Милица Костић, 6-1, освојила је друго место са 18(осамнаест) поена од максималних 20 (двадесет).

Предметни наставник овим ученицама је Зоран Марковић, професор Српског језика и књижевности.

Значајан успех постигли су и Наталија Алексић и Лука Вучић, ученици 5-1 са освојених 10 (десет), односно 9 (девет) поена. Њихов предметни наставник је Мирољуб Николић, професор Српског језика и књижевности.

Поводом Осмог марта, у четвртак, 07.03.2019. у продуженом боравку је одржана радионица под називом: “Мами на дар”. Ученици првог и другог разреда су правили честитке, а у петак, 08.03.2019. украсили пано.