Daily Archives: 17/03/2019

На Општинском такмичењу из српског језика које је за ученике пиротских основнх школа одржано данас, 17. марта 2019. године, у ОШ “Вук Караџић”, ученици ОШ “Душан Радовић”, постигли су најбољи успех међу пиротским основцима.

Од укупно седморо такмичара колико је нашу школу представљало на Општинском такмичењу, петоро се квалификовало за Окружно такмичење из српског језика. Наши ученици освојили су четири прва и једно друго место.

Ученице 5-2 одељења, Сара Ђокић и Емилија Тричковић, освојиле су прва места са 20(двадесет), односно 19(деветнаест) поена од максималних 20 (двадесет).

Ученица 6-2 одељења, Миња Пенчић освојила је прво место са 20(двадесет) поена, а прво место припало је и ученици 6-1 одељења Анђели Божиловић за освојених 19(деветнаест) поена. Ученица Милица Костић, 6-1, освојила је друго место са 18(осамнаест) поена од максималних 20 (двадесет).

Предметни наставник овим ученицама је Зоран Марковић, професор Српског језика и књижевности.

Значајан успех постигли су и Наталија Алексић и Лука Вучић, ученици 5-1 са освојених 10 (десет), односно 9 (девет) поена. Њихов предметни наставник је Мирољуб Николић, професор Српског језика и књижевности.