Daily Archives: 10/04/2019

У оквиру пројекта МАДАД 2 у четвртак 04.04.2019. године организована је студијска посета Основној школи “Бранко Пешић” у Београду која је једна од првих школа које су још у 2016. години примиле ученике мигранте.

Директорка Наташа Бранковић, помоћник директора Тони Ристић и одељењске старешине ученика могли су да размене искуства са директором школе Ненадом Ћирићем и наставницима школе и да присуствују угледном часу на коме је приказано како ученици мигранти уче српски језик. Приказани су документи који прате напредовање ученика и указано је на неке од примера добре праксе, приручника, материјала који се користе у раду са ученицима мигрантима. Посебну улогу имали су наставници Љиљана Пањковић и Дарко Станојковић, наставици ове школе, који су били веома пријатни и гостољубиви и несебично су делили искуства са нама.

На Окружном такмичењу из техничког и информатичког образовања и технике и технологије одржаном 06.04.2019. године у Техничкој школи у Пироту тринаест ученика наше школе је остварило пласман на Републичко такмичење.