Monthly Archives: мај 2019

У четвртак, 30.05.2019. у одељењу 3/1 реализован је угледни  час српског језика „Род и број придева“. Реализатор часа је била Оливера Јовановић.

У реализацији часа коришћене су различите наставне методе и наставна средства чиме је допринето остваривању свих предвиђених циљева.Час је био веома динамичан. Ученици су путем припремљеног материјала и ППТ презентације показали велико интересовање за стицањем нових знања и активно  учествовали у свим сегментима часа. По завршетку часа уследила је дискусија.

Часу су присуствовали педагог Светлана Стојановић, помоћник директора Тони Ристић, предметни наставници и учитељи.

На Републичком такмичењу из биологије одржаном 26.05.2019. године на Биолошком факултету у Београду учествовала је ученица 8-3 одељења Снежана Здравковић и постигла је запажен резултат. Ментор ученици је наставница биологије Марија Пауновић Ђорђевић.

 

Од 13.5. до 19.5. 2019. године у музеју Понишавље и у простору Момчиловог града организована је манифестација „ Музеји за 10“,поводом Међународног Дана музеја, Ноћи музеја и Националне недеље музеја. Активни учесници целокупног програма били су ученици 3/1 ОШ „ Душан Радовић“  са учитељицом Оливером Јовановић. 13.,15. и 17. маја у музеју  Понишавље организоване су радионице под називом „Својима за успомену – оратимо да не заборавимо“.

Осим ученика учесници радионица су била  и удружења „ Жене југа“ и „ Златно грло“, као и кустос музеја Татијана Карановић. Циљ радионице је био очување народне традиције, пиротског говора,пиротског народног стваралаштва. 16. маја у дворишту музеја одржана је креативна радионица „ Путокази до музаја“ . 18. маја од  1800  била је Ноћ музеја у простору Момчиловог града. Ту смо се дружили са витешком дружином „ Змајева грива“ из Ниша и видели како је изгледао средњовековни витешки камп. Ученици су са својим родитељима могли да обиђу Момчилов град уз стручно вођење Предрага Пејића.

Целокупна манифестација  „Музеји као средишта културе- музеји за 10“ организована је под покровитељством  Министарства културе Републике Србије.

Ученици наше школе су освојили седам награда на јубиларном 60. Републичком такмичењу из Техничког и информатичког образовања и Технике и технологије одржаном у ОШ „Ђура Јакшић” у Параћину. Милица Јовановић је освојила сребрну медаљу у дисциплини Бродо моделарство; Лука Митић бронзану медаљу у дисциплини Ауто моделарство и Вељко Живковић бронзану медаљу у дисциплини Ракетно моделарство. Награђени су и Никола Савић првом наградом (дисциплина Практична израда по задатку за 8. разред), Александар Јотић другом наградом (дисциплина Практична израда по задатку за 8. разред), Јована Јеначковић другом наградом (дисциплина Практична израда по задатку за 6. разред) и Јана Јеленковић трећом наградом (дисциплина Бродо моделарство).

Наставник награђених ученика Станко Андонов, професор техничког образовања је добитник плакете Друштва педагога техничке културе Србије. Награђен је престижном наградом за успехе на такмичењима и афирмацију предмета.

Пут од малог маслачка до несебичног белог облачка кроз стихове “Љубавне песме” уз анимирани филм, прикладне музичке нумере, кроз цветни врт од папира, пропутовали су ученици 3-2 одељења. Часу обраде дечје песме признатог песника Милована Данојлића присуствовале су психолошкиња и педагошкиња школе. Задовољство ученика делила је учитељица Светлана Ћирковић.

Поводом Дана породице, са ученицима првог и другог разреда, у продуженом боравку је одржана радионица, под називом ,,Моја породица и ја”.

У периоду од 13.до 19.маја 2019.године на територији Србије обележава се Недеља здравља уста и зуба. Циљ овогодишње кампање је информисање, стицање знања, формирање исправних ставова и понашања појединаца у вези са очувањем и унапређењем ,здравља уста и зуба деце и младих. У обележавању кампање придружили су се ученици одељења  1/1 и 3/1 наше школе са  учитељицама Мајом Соколовић и Оливером Јовановић. Најпре је одржано предавање за ученике од стране Поливалентне службе Дома здравља Пирот а потом и радионица на тему „Сачувајмо леп осмех“. Урађен је и плакат са порукама:

„ Здрава храна – добра ствар, лоша храна – зубни квар.“

„ Волим чоколаду ал , ми она прети,моје зубе беле хоће да оштети“

„С оне стране дуге где сви перу зубе, ту царује флуор у пасти за зубе.“

„ Кад се дете смеје, па му осмех блиста,немој дасе питашшта је – то су уста чиста.“

„ Да би сте лепо спавали и јели, Да вас зуби никад не биболели, идите редовно код зубног лекара,чувајте зубе од зубнога квара.“

У уторак, 14.5.2019. у одељењу 4/1 реализован је угледни дигитални час музичке културе под називом Композитори и њихова дела, К.С.Санс, Карневал животиња. Аутор и реализатор часа је Снежана Минић.

Овај час представља мултидисциплинарни приступ наставном садржају. Теми се приступа на иновативан и занимљив начин, наставни садржај се сагледава свеобухватно и уз коришћење информационих технологија. На тај начин се деца навикавају да информационе технологије користе у сврху стицања знања,  час је динамичан, занимљив, а знања која се стичу на овакав начин су трајнија, повезана са свакодневним животом и применљива у пракси.

Часу су присуствовали директорка Наташа Бранковић, психолог Душица Манић, педагог Светлана Стојановић и помоћник директора Тони Ристић.

Други разред

Девојчице:

 1. Мина Маринковић II-2
 2. Дуња Станковић II-2
 3. Дуња Глигоријевић II-2

Дечаци:

 1. Стефан Маринковић II-3
 2. Андрија Алексић II-2
 3. Сахил Отак II-3

Четврти разред

Девојчице:

 1. Мила Пејчић IV-2
 2. Сара Голубовић IV-1
 3. Ања Петровић IV-1

Дечаци:

 1. Марко Павловић IV-2
 2. Лазар Влатковић IV-1
 3. Немања Нацић IV-2

Шести разред

Девојчице:

 1. Јована Мадић VI-3
 2. Јелена Тошић VI-3
 3. Сара Антић VI-2

Дечаци:

 1. Вељко Јовановић VI-2
 2. Алекса Мијић VI-2
 3. Предраг Бранковић VI-2
Office 365 Education

Електронска пошта

Продужени боравак
Распоред звона

Преподне:

 • 1.час 08:00 – 08:45
  2.час 08:50 – 09:35
  3.час 09:50 – 10:35
  4.час 10:50 – 11:35
  5.час 11:40 – 12:25
  6.час 12:30 – 13:15


Пoподне:

 • 1.час 13:30 – 14:15
  2.час 14:20 – 15:05
  3.час 15:20 – 16:05
  4. час 16:20 – 17:05
  5. час 17:10 – 17:55
  6. час 18:00 – 18:45