Monthly Archives: јун 2019

Поводом Међународног Дана добровољних даваоца  крви , који се сваке године обележава 14. јуна,  Црвени крст Пирот расписао је конкурс „ Крв живот значи“. За своје литерарне радове нграђене су две ученице наше школе:

 1. Миљана Соколовић  3/1                         ментор: Оливера Јовановић
 2. Наталија Панић       3/2                           ментор: Светлана Ћирковић

 

Савез учитеља  Републике Србије уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развојао организовао је конкурс за пример добре праксе „Унапређивање наставне праксе кроз размену професионалних искустава“. По речима организатора на конкурс је пристигло преко 250 радова а 40 је одабрано за презентовање на акредитованом републичком стручном скупу . Међу радовима за презентовање и публиковање у електронском Зборнику акредитованог републичког скупа  изабрана су два рада из Пирота из ОШ „ Душан Радовић“. Аутори радова   „Бајке су, знајте, нестварне приче, које понекад на стварност личе“ и „ Украсне биљке“ су учитељице Маја Соколовић и Оливера Јовановић. Радови су презентовани 16.јуна 2019.год.  на Учитељском факултету у Београду  уз присуство великог броја учитеља  из различитих школских управа, као и  методичара са Учитељског факултета Београд.

Поводом почетка летњег распуста за ученике и успешног завршетка 3. разреда, учитељица Светлана Ћирковић приредила је занимљиву активност у чијој изведби су учествовали сви ученици 3-2 одељења. Родитељи, помоћник директора школе, психолог Душица Манић, учитељица Александра Јовановић аплаузима су поздравили игру, глуму, рецитовање и пре свега другарство и склад међу децом.

У среду, 12.06.2019. године, у ОШ „Душан Радовић“ је организована свечана подела сведочанства, Вукових, посебних диплома и књига за ученике осмог разреда, који су постигли одличан успех и запажене резултате на такмичењима. Књиге су добила и три ученика која тренутно бораве на 4. километру, за редовно похађање и изузетно залагање на часовима. Подели су присуствовале осим ученика, одељењске старешине, предметни наставници, родитељи, а дипломе је поделила директор школе, Наташа Бранковић.

Наша школа се ове школске године може похвалити са двадесет четири посебних диплома и пет Вуковaца.

Ђак генерације је ученица Снежана Здравковић.

На конкурсу Историјског архива у Пироту, поводом 9.јуна-Међународног дана aрхива, на тему „Пиротски ћилим, шара на лицу сваког Пироћанца” награђени су и ученици наше школе. У дворишту Историјског архива Пирот уручене су награде најбољима.

Трећу награду за ликовни рад добила је Тамара Тодоровић III/1 -ментор учитељица Оливера Јовановић.

Трећу награду за групни ликовни рад добили су: Павле Костић, Богдан Ћирић, Стефан Стојановић, Огњен Игњатовић, одељење I1, ментор учитељица Маја Соколовић.

Посебну награду на фото конкурсу добило је одељење 1/1 са својом учитељицом Мајом Соколовић. Награде им је уручила директорка Историјског архива Пирот Ивана Костадиновић.

На Oкружном такмичењу у шаху у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Шаховског савеза Србије ученик ОШ “Душан Радовић“ Алекса Весић 3/1, освојио је III место. Ментор: Оливера Јовановић, проф.разредне наставе.

Данас је у ОШ „ Душан Радовић“ одржан семинар, или саветовање о ученичким задругама с обзиром да су школе у обавези да у складу са новим законом формирају школске задруге. Овом скупу присуствовали су представници Mинистарства образовања , локалне самоуправе, Школске управе Ниш, директори предшколских установа, основних и средњих школа Пиротског округа.

Ђачке задруге имају широк спектар делатности. Могу се бавити производњом, продајом, пружањем услуга трећим лицима, сакупљањем секундарних сировина, хуманитарним радом и тако даље изван наставних активности. Помоћница министра за предшколско и основношколско образовање, Весна Недељковић, сматра да ће се на овакав начин подићи ниво образовања, остварити профит и , што је веома важно, неговати друштвена одговорност.

Недељковићева је рекла да је сасвим сигурно да ће једносменски рад почети у ОШ” Душан Радовић” у Пироту, али да постоје могућности да још нека од школа из Пиротског округа уђе у пилот пројекат једносменског рада.

Директорка ОШ “Душан Радовић“ у Пироту, Наташа Бранковић , сматра да ће кроз једносменски рад Школа постати модернија и да може послужити и другима за пример, мада је ово тек почетак.

У среду, 5. јуна, у холу Дома Војске отворена је изложба Библиотеке града Београда “Био једном један лаф”, посвећена животу и раду Душка Радовића (1922-1984). Овом изложбом Народна библиотека Пирот подсећа на стваралаштво омиљеног писца за децу и одрасле у години када се обележава 35 година од његове смрти. Отварању изложбе присуствовали су ученици одељења I/1 са својом учитељцом Мајом Соколовић.

Изложбу, на којој jе изложено око 40 паноа који прате живот и стварање Душана Радовића и тридесетак мањих на којима су исписане неке од његових мудрих мисли и афоризама, Библиотека је организовала у сарадњи са Галеријом „Чедомир Крстић“ и ОШ „Душан Радовић“, а отворили су је ауторке Владислава Сара Ивковић Марковић, начелник Одељења културних програма у Библиотеци града Београда и Виолета Ђорђевић, виши дипломирани библиотекар. Са децом се дружила и Елизабета Георгијева, дечији писац. Деца су, поред тога што су сазнала доста о животу и раду Душана Радовића, имала прилике и да играју уз песму „Био једном један лаф”.

У четвртак, 6. јуна од 11 часова, у просторијама ОШ “Душан Радовић” Пирот, одржаће се Саветовање о ученичким задругама.
Предавачи на саветовању су:

– Весна Недељковић, помоћница министра за предшколско и основно образовање и васпитање.

– Др Славица Јашић, начелница Одељења за области предшколског и основног образовања и васпитања.

– Др Гордана Степић, саветница за финансијску писменост и предузетништво.
– Проф. др Марко Шпилер, председник Коморе јавних набавки Србије и директор ЦМН и Института за јавни менаџмент.

– Гости и презентери из Млекарске школе из Пирота и основних школа из Прокупља и Брадарца.
Саветовању ће присуствовати представници Градске управе Пирот, Школске управе Ниш, директори, секретари, шефови рачуноводства свих основних и средњих школа Пиротског округа, као и Високе школе струковних студија за образовање васпитача Пирот и предшколске установе “Чика Јова Змај”.

Саветовање ће отворити Весна Недељковић, помоћница министра за предшколско и основно образовање и васпитање, поздравну реч ће присутнима упутити Милица Голубовић, помоћница градоначелника и Драган Гејо, начелник Школске управе Ниш, а уводну реч Наташа Бранковић, директор школе домаћина.

Е-пријава првака
Office 365 Education

Електронска пошта

Продужени боравак
Распоред звона

Преподне:

 • 1.час 08:00 – 08:45
  2.час 08:50 – 09:35
  3.час 09:50 – 10:35
  4.час 10:50 – 11:35
  5.час 11:40 – 12:25
  6.час 12:30 – 13:15


Пoподне:

 • 1.час 13:30 – 14:15
  2.час 14:20 – 15:05
  3.час 15:20 – 16:05
  4. час 16:20 – 17:05
  5. час 17:10 – 17:55
  6. час 18:00 – 18:45