Monthly Archives: септембар 2019

Основна школа „Душан Радовић“ традиционално, годинама уназад, обележава „Дечију недељу“. Тако, и ове школске године у складу са слоганом „Да право свако-дете ужива лако“ у нашој школи ће се реализовати многобројне активности.

У уторак , 08.10.2019. године у школском дворишту , на спортским теренима, реализоваће се радионице по разредима у сарадњи са родитељима ученика од првог до четвртог разреда. Учесницима радионице, гостима, васпитачицама, деци из вртића „Првомајски цвет“ обратиће се , пригодним говором, директорка школе Наташа Бранковић.

Програм

Матична школа

ПРВИ РАЗРЕД- ликовна радионица „Дечје картице“ – координатор активности Дивна Видановић.

ДРУГИ РАЗРЕД- радионица „Имам право на игру“ – координатор активности Маја Соколовић.

ТРЕЋИ РАЗРЕД- радионица „Имам право на игру“ – координатор активности Марија Тошић.

ЧЕТВРТИ РАЗРЕД – ликовна радионица „Дечја права и обавезе“ – координатор активности Оливера Јовановић.

Стваралачка игра ученика и родитеља биће подстакнута пригодном музиком за децу, а ликовни радови по завршетку радионица изложиће се у холу наше школе.

ЂАЧКИ ПАРЛАМЕНТ-радионица о дечијим правима у девет сати. Координатори активности Снежана Ђорђевић, Сања Ристић Марковић и Јована Красић.

Станичење

08.10.2019. – ученици од првог до четвртог разреда – радионица „Имам право на игру“ – реализатори Снежана Алексић и Сањица Стојановић.

Темска

08.10.2019. – ученици од првог до четвртог разреда – радионица „Дечја права и обавезе“ – реализатор Павлина Митић.

 

Такође, школа ће учествовати и у обележавању „Дечије недеље“ у организацији вртића „Првомајски цвет“. Ученици 1-1 и  3-1 одељења биће гледаоци приредбе коју ће припремити деца из вртића са њиховим васпитачицама 09.09.2019. године.

Ликовне радионице на тему “Ревија костима и маски” приредили су ученици 4-2 одељења, за децу еко вртића “Првомајски цвет” и њихове васитаче који у овом периоду своје активности реализују у простору школе “Душан Радовић”. Недавно приказаном приредбом у извођењу нашег одељења са насловом “Добродошли” показали смо да је наша школа отворена за сарадњу.

Радионице као спој ликовног стваралаштва, музичке културе и српског језика креирала је учитељица Светлана Ћирковић са својим ђацима четвртацима. Учионица је предивно украшена ликовним радовима насталим у заједничком сложном раду деце из вртића и њихових старијих костимираних другара школараца.

У оквиру манифестације „Дани европске баштине” Музеј Понишавља је организовао програм „Дођи да слушамо музику” у простору средњовековне тврђаве на Калеу. Учешће у овој манифестацији су узели и ученици другог, четвртог и седмог разреда наше школе са својим учитељима Мајом Соколовић, Оливером Јовановић и наставницама историје и енглеског језика Снежаном Ђорђевић и Маријом Митић. Ученици су имали прилике да виде богате колекције плоча, старих радио апарата, грамофона, касетофона. Такође су имали прилику да слушају и уживају у јединственом звуку грамофонских плоча.

У ОШ ”Душан Радовић”, ђаци прваци у пратњи родитеља су срдачно дочекани, а љубазна учитељица их је упутила у салу за пријем.

Милица Голубовић, помоћница градоначелника Пирота за ванпривреду, пожелела је првацима срећан почетак школовања и истакла да ће Град Пирот наставити да инвестира у развој пиротског школства стварајући све боље и боље услове за образовање.

Директорка ОШ “Душан Радовић” , Наташа Бранковић, такође је поздравиле прваке са жељом да буду добри ученици.

Ђацима првацима, подељеним у два одељења, уручени су пригодни поклони, а затим су са својим учитељицама и родитељима, у сали Дома културе, погледали приредбу која је припремљена у њихову част.

Е-пријава првака
Office 365 Education

Електронска пошта

Продужени боравак
Распоред звона

Преподне:

 • 1.час 08:00 – 08:45
  2.час 08:50 – 09:35
  3.час 09:50 – 10:35
  4.час 10:50 – 11:35
  5.час 11:40 – 12:25
  6.час 12:30 – 13:15


Пoподне:

 • 1.час 13:30 – 14:15
  2.час 14:20 – 15:05
  3.час 15:20 – 16:05
  4. час 16:20 – 17:05
  5. час 17:10 – 17:55
  6. час 18:00 – 18:45