Monthly Archives: октобар 2019

Данас је на Кеју поред Нишаве одржан традиционални јесењи крос под покровитељством Града Пирота. У конкуренцији дечака за 2006 годиште, прво место освојио је Вељко Јовановић ученик VII 2.

Ђурђина Ћирић, VI-1 – прво место

Леа Ћирић, VI-1 – друго место

1.место-Даница Пејчић, 1/2- ментор Дивна Видановић

1.место-Павле Костић, 2/1- ментор Маја Соколовић

1.место-Теодора Костић 4/1- ментор Оливера Јовановић

1.место- Теодора Костић 4/1- ментор Оливера Јовановић

1.место – Огњен Џунић 4/1- ментор Оливера Јовановић

2.место- Николина Ставрић 4/1- ментор Оливера Јовановић

3.место- Ива Младеновић 4/1- ментор Оливера Јовановић

Завод за Јавно здравље Пирот у сарадњи са центром за промоцију здравља Института за јавно здравље Србије” Милан Јовановић Батут” расписао је наградни  ликовни и литерарни конкурс “Подржи дојење – оснажи родитеље, сада и убудуће” а поводом обележавања Светске недеље дојења и Националне недеље промоције дојења за децу предшколског и  основношколског  узраста у Републици Србији.

Најбољи радови су изабрани на општинском нивоу и промовисани  на окружном .У оквиру сваке категорије изабрани су најбољи радови  Пиротског округа и послати на Републички ниво такмичења. Награђени ученици на окружном нивоу су и ученици ОШ ” Душан Радовић”:

  1. Ања Панић (ликовни рад) – 4/1, ментор: Оливера Јовановић
  2. Алекса Весић ( литерарни рад) – 4/1, ментор: Оливера Јовановић

 

 

 

У ШOСО „Младост“ одржана је креативна радионица поводом Светског дана хране. Радионицу је организовала Служба патронаже Дома здравља Пирот.

У радионици су учествовали ученици нижих разреда ШОСО „Младост“ и ученици једног одељења петог разреда ОШ „Душан Радовић“.

Разредни старешина одељења из ОШ „Душан Радовић“, Маја Игњатовић истакла је да настоје да организују различите врсте радионица у којима се друже сва деца и да на тај начин испоље своју креативност. Када је правилна исхрана у питању она објашњава да се труде да објасне деци да пирамидална исхрана има своје учешће и да је сваки део ње веома важан за њихов раст и развој.

Текст и видео материјал https://www.plusonline.rs/

Поводом Светског дана правилне исхране 16. октобра, Завод за јавно здравље у Пироту у сарадњи са Институтом Милан Јовановић Батут у Београду, крајем прошлог месеца расписао је наградни литерарни и ликовни конкурс “Правилна исхрана доступна и приступачна свима. За свет без глади”.

Додели награда у школи “Свети Сава” присуствовали су награђени ученици основних школа Пиротског округа, директорка ЗЗЗЈ Пирот са сарадницима, учитељи, родитељи.

За успешно урађене радове награђени су и ученици 4. разреда наше школе:
Младен Тодоровић, литерарни рад, 1. награда – ментор Светлана Ћирковић, и,
Тамара Тодоровић ликовни рад, 3. награда – ментор Оливера Јовановић.

У оквиру обележавања Дечије недеље, Друштво пријатеља деце Пирот је расписало ликовни и литерарни конкурс на тему „ Да право свако-дете ужива лако”. Најуспешнијим ученицима су додељене награде на Књижевној вечери која је одржана 11.октобра у ОШ „Вук Караџић” у Пироту. За успешно урађене литерарне радове награђени су следећи ученици наше школе:

Теодора Костић 4/1, Миљана Соколовић 4/1 и Тара Костић 4/1- ментор  Оловера Јовановић;

Страхиња Тодоровић 4/2 и Вељко Лазаревић 4/2- ментор Светлана Ћирковић.

За успешно урађене ликовне радове награђени су следећи ученици наше школе:

Мила Милошевић 2/1- ментор Маја Соколовић;

Маја Тодоровић 2/2-ментор Бобан Голубовић;

Неда Голубовић 3/2-ментор Марија Тошић;

Сара Ђокић 6/2 и Неда Тодоровић 6/2-ментор Богдан Ђорђевић.

Јуче је, на Белом тргу испред Дома културе у Пироту, одржан „Олимпијски тренинг са Војвођанском банком“.

25 детета из свих основних школа узраста петог и шестог разреда су учествовали у пројекту Олимпијски тренинг са Војвођанском банком. Деца су се такмичила у атлетици, одбојци, рукомету, кошарци и у квизу знања. Циљ пројекта је да што већи број деце настави да тренира неки од ових спортова.

У ОШ „Душан Радовић“ у Пироту је 08.10.2019. године одржано низ активности поводом Дечије недеље која се ове године организује под слоганом „Да право свако-дете ужива лако“. Тим поводом ученицима, наставницима и родитељима се обратила директор школе Наташа Бранковић.

Ученици од првог до четвртог разреда су , са својим учитељима и родитељима, на ликовним радионицама и кроз различите игре учили и подсећали се дечијих права и обавеза.

У радионицама су учествовала деца и васпитачице из вртића „Првомајски цвет“. На радионици ученичког парламента ученици седмог и осмог разреда су презентовали деци из вртића „Првомајски цвет“ која су права и одговорности деце, разговарали са њима о томе, и ликовно представљали. Такође, у сарадњи са Високом школом струковних студија за образовање васпитача, ученици наше школе, Сашка Панић 6-3, Киров Тијана 6-3, Новак Живадиновић 6-3, Неда Тодоровић 6-2, Сара Ђокић 6-2, Ивана Костадиновић 8-3, Милица Тричковић 6-2, Емилија Тричковић 6-2, су са професоркама Бојаном Николић, Драганом Драгутиновић и са наставником Богданом Ђорђевићем осликавали мурал на зид школе.

До 13. октобра одржава се Дечија недеља под слоганом “Да право свако – дете ужива лако”. Ове године, Дечија недеља обележава значајан јубилеј, 30 година Конвенције Уједињених нација (УН) о правима детета, најзначајнијег међународног документа у области људских права који се тиче детета, као и најшире прихваћеног правног инструмента за заштиту људских права.

Градоначелник Владан Васић честитао је својим младим гостима дечију недељу и пожелео им да детињство проводе што безбрижније и срећније.

Слоган  овогодишњег обележавања Националне недеље дојења био је „Подржи дојење,оснажи родитеље“.На позив Дома здравља и службе патронаже ,ученици 4/1 наше школе са учитељицом Оливером Јовановић, придружили су се обележавању извођењем драмског приказа.Својом глумом  приказали су на шаљив начин породицу којаје добила бебу,  сукобе мишљења различитих генерација у нашем крају,улогу патронажне сестре и најважније послали поруке младим мамама и трудницама да је мајчино млеко најздравија храна за бебе. Обележавање Националне недеље дојења одржано је 1. 10.2019. у ресторану Бјанка уз присуство лекара , фармацеута,мама са бебама ,трудница, директора Дома здравља, представника УНИЦЕФА.

2.10.2019. године драмски приказ изведен је и деци Предшколске установе“ Првомајски цвет“у летњој учионици наше школе.