Monthly Archives: новембар 2019

У среду 27.11.2019. године у ОШ “Душан Радовић“ у Пироту одржала се промоција два филма која су ауторско дело ученика седмог и осмог разреда наше школе „Стоп насиљу“ и „Борба против трговине људима“. Презентацији су присуствовали директор школе Наташа Бранковић, ученици, родитељи, чланови Школског одбора и Савета родитеља, директорка Центра за социјлни рад Марија Васић, специјални педагог Сенка Мицић, инспектор за трговину људима Зоран Панић, али и запослени у школи: стручни сарадници Душица Манић (психолог), Светлана Стојановић (педагог), Јована Красић (психолог), наставница историје Снежана Ђорђевић, наставница енглеског језика Марија Митић, наставница ТИО Сања Ристић Марковић, наставник информатике Дејан Коцић и наставница разредне наставе Анита Голубовић.

Присутнима се најпре обратила директор школе Наташа Бранковић, потом је психолог Јована Красић представила ученике ауторе филмова, ученици су упознали присутне са оним шта их је мотивисало да снимају филмове баш на ове теме али и са врстама насиља и посебно са трговином људима. Након приказане презентације и филмова, ученици су поздрављени аплаузом и награђени књигама а гости су позвани на дискусију. Директорка Центра за социјални рад похвалила је рад ученика и школе на превенцији насиља и истакла значајност сарадње школе и Центра. Инспектор за трговину људима Зоран Панић упознао је присутне са етапама трговине људима, од врбовања до експлоатисања и похвалио ученике и школу за ангажовање на превенцији овог проблема.

Данас 27.11.2019. године у истуреном одељењу у Темској реализована је радионица поводом Дана школе.
Учесници радионице су били сви ученици од првог до осмог разреда.
Централни део радионице био је квиз знања. Ученици су на питања одговарали путем својих телефона.
Реализатори радионице су: Сања Ристић Марковић, Снежана Ђорђевић и Павлина Митић.

У издвојеном одељењу у Станичењу поводом Дана школе организована је радионица коју су са ученицима од првог до шестог разреда и предшколском групом водиле Драгана Јовичић, Снежана Алексић и Сањица Стојановић. Ученици су инспирисани песмом Душана Радовића “Јесења песма” стварали песме, приче, цртали и израђивали радове. Изложба продукта рада биће у петак 29.новембра.

17. новембра 2019. године, у Београду, одржано је финално такмичење Дописне математичке олимпијаде, у организацији МД “АРХИМЕДЕС”, из Београда. Као један од учесника, у категорији ученика 8. разреда, основних школа Србије, наступио је Стефановић Јанко (ученик VIII-2).

Позив у финале је уследио, након освојених максималних 100 бодова, на крају другог кола такмичења. Јанко је, за постигнути резултат у финалу, који се вреднује ТРЕЋОМ НАГРАДОМ, награђен ДИПЛОМОМ.

Тако се, и ове године, наставља низ Јанкових успешних наступа, на такмичењима из математике, а знајући његову преданост раду, очекује се још успешних учешћа на такмичењима, не само из математике.

Предметни наставник: Славица Маринковић, проф. математике

25.11.2019. године одржана је прва активност, радионица “Плави зец“, поводом Дана школе. Учесници радионице  су  били ученици четвртог разреда наше школе, седморо ученика трећег разреда , као и гости предшколци ПУ „Чика Јова Змај“ из објекта „Црвенкапа“ и „Првомајски цвет“.

Добродошлицу предшколцима упутила је ученица четвртог разреда. Ученици су упознали госте са стваралаштвом Душка Радовића. Песма „Плави зец“ казивана  је и на енглеском језику. Наставница енглеског језика је деци на занимљив и интересантан начин кроз песму и игру приближила  учење страног језика. Уз помоћ старијих другара предшколци су правили маску зеца а затим обишли библиотеку наше школе, канцеларију стручне службе, продужени боравак и кабинет српског језика где су се упознали са наставником и ђацима осмог разреда.

Радионицу  су водиле: Нена Аранђеловић – наставница енглеског језика и учитељице Светлана Ћирковић и Оливера Јовановић. Радионици присуствовале Душица Манић (психолог) и Јована Красић (психолог).

Основна школа „Душан Радовић“ следеће недеље, тачније 29. новембра, обележава 55 година рада. Током недеље ученици и наставници реализоваће бројне активности. У сусрет јубилеју директорка Наташа Бранковић истакла је да су у претходној години ученици забележили одличне резултате на такмичењима, као и да је велики број њих учествовао на републичким такмичењима. У оквиру обележавања годишњице организован је сусрет са предшколцима, традиционални пријем пензионера, промоција два филма који су ауторско дело ученика, а као последња активност предвиђена је Свечана академија.

Пригодним активностима годишњицу постојања и рада школе обележиће и издвојена одељења у селима у току следеће недеље

Ове године поводом Дана школе неће бити такмичарских активности с обзиром да ће ОШ „Душан Радовић“ 7. децембра бити домаћин такмичења из математике које ће окупити око 400 ученика, рекла је директорка Наташа Бранковић.

Текст и видео материјал https://www.plusonline.rs/

На конкурсу Дигитални час, Министарства телекомуникација, који је подржало и Министарство просвете, за школску 2019/20. Снежана Минић, професор разредне наставе, добила је трeћу награду. Циљ конкурса је подстицање и употреба информационих технологија као наставних средстава, употреба информационих технологија које су применљиве у настави и уједно усклађене са задацима и циљевима часа.

Рад је креиран за час музичке културе, наставна тема Композитори и њихова дела, наставна јединица је Карневал животиња, К. Сен-Санс. Час представља иновативни приступ  настави кроз израду дигиталних материјала, мултидисциплинарност и корелацију са другим наставним предметима. Награда ће бити уручена у Београду у Научно технолошком парку. Снежана Минић је и пре две године за свој рад добила награду од стране истих Министарстава.

У петак 08.11.2019. у истуреном одељењу у Темској је реализована радионица са ученицима првог, другог и трећег разреда “Хвала Вуку за АЗБУКУ”.

Радионицу је реализовала Павлина Митић.

Е-пријава првака
Office 365 Education

Електронска пошта

Продужени боравак
Распоред звона

Преподне:

 • 1.час 08:00 – 08:45
  2.час 08:50 – 09:35
  3.час 09:50 – 10:35
  4.час 10:50 – 11:35
  5.час 11:40 – 12:25
  6.час 12:30 – 13:15


Пoподне:

 • 1.час 13:30 – 14:15
  2.час 14:20 – 15:05
  3.час 15:20 – 16:05
  4. час 16:20 – 17:05
  5. час 17:10 – 17:55
  6. час 18:00 – 18:45