Daily Archives: 06/10/2020

У уторак, 06.10.2020. поводом обележавања Дечје недеље, у издвојеном одељењу у Станичењу, реализоване су две активности, спортски изазов и ликовно-литерарна радионица. Аутор и реализатор спортског изазова је наставник физичког васпитања, Немања Ђукић, уз помоћ учитељица и наставника школе. Учествовали су сви ученици школе.
Ликовно-литерарну радионицу под називом Подели срећу, осмислиле су и реализовале учитељице Снежана Минић и Снежана Алексић са својим ученицима.

Поводом Дечје недеље у ОШ “Душан Радовић” Пирот је 06.10.2020. године одржана манифестација “Деца и спорт” са ученицима 4. разреда и њиховим учитељицама (4-1 Натали Станковић, 4-2 Марија Тошић, 4-3 Анита Голубовић), уз помоћ и сарадњу са спортским клубовима Града и њиховим успешним спортистима и тренерима: кошарка – Марко Спасић, одбојка – Драган Милошевић, рукомет – Ивана Ћирић и Ивана Савић, гимнастика – Слободан и Стеван Стефановић, фудбал – капитен тима, Филип Толић, и тренер Драган Цветковић. Координатор активности је Марко Манчић, професор физичког васпитања. Директор школе, Наташа Бранковић, је том приликом поздравила све присутне и указала на важност бављења спортом.
Циљ манифестације је стварање здравих животних навика код ученика, указивање на значај спорта, не само у погледу физичког, већ и интелектуалног развоја и здравља детета.
Цела манифестација је организована у складу са препорукама везаним за епидемиолошку ситуацију и уз поштовање свих мера безбедности.