Данас је у ОШ „ Душан Радовић“ одржан семинар, или саветовање о ученичким задругама с обзиром да су школе у обавези да у складу са новим законом формирају школске задруге. Овом скупу присуствовали су представници Mинистарства образовања , локалне самоуправе, Школске управе Ниш, директори предшколских установа, основних и средњих школа Пиротског округа.

Ђачке задруге имају широк спектар делатности. Могу се бавити производњом, продајом, пружањем услуга трећим лицима, сакупљањем секундарних сировина, хуманитарним радом и тако даље изван наставних активности. Помоћница министра за предшколско и основношколско образовање, Весна Недељковић, сматра да ће се на овакав начин подићи ниво образовања, остварити профит и , што је веома важно, неговати друштвена одговорност.

Недељковићева је рекла да је сасвим сигурно да ће једносменски рад почети у ОШ” Душан Радовић” у Пироту, али да постоје могућности да још нека од школа из Пиротског округа уђе у пилот пројекат једносменског рада.

Директорка ОШ “Душан Радовић“ у Пироту, Наташа Бранковић , сматра да ће кроз једносменски рад Школа постати модернија и да може послужити и другима за пример, мада је ово тек почетак.