Основна школа „Душан Радовић“ традиционално, годинама уназад, обележава „Дечију недељу“. Тако, и ове школске године у складу са слоганом „Да право свако-дете ужива лако“ у нашој школи ће се реализовати многобројне активности.

У уторак , 08.10.2019. године у школском дворишту , на спортским теренима, реализоваће се радионице по разредима у сарадњи са родитељима ученика од првог до четвртог разреда. Учесницима радионице, гостима, васпитачицама, деци из вртића „Првомајски цвет“ обратиће се , пригодним говором, директорка школе Наташа Бранковић.

Програм

Матична школа

ПРВИ РАЗРЕД- ликовна радионица „Дечје картице“ – координатор активности Дивна Видановић.

ДРУГИ РАЗРЕД- радионица „Имам право на игру“ – координатор активности Маја Соколовић.

ТРЕЋИ РАЗРЕД- радионица „Имам право на игру“ – координатор активности Марија Тошић.

ЧЕТВРТИ РАЗРЕД – ликовна радионица „Дечја права и обавезе“ – координатор активности Оливера Јовановић.

Стваралачка игра ученика и родитеља биће подстакнута пригодном музиком за децу, а ликовни радови по завршетку радионица изложиће се у холу наше школе.

ЂАЧКИ ПАРЛАМЕНТ-радионица о дечијим правима у девет сати. Координатори активности Снежана Ђорђевић, Сања Ристић Марковић и Јована Красић.

Станичење

08.10.2019. – ученици од првог до четвртог разреда – радионица „Имам право на игру“ – реализатори Снежана Алексић и Сањица Стојановић.

Темска

08.10.2019. – ученици од првог до четвртог разреда – радионица „Дечја права и обавезе“ – реализатор Павлина Митић.

 

Такође, школа ће учествовати и у обележавању „Дечије недеље“ у организацији вртића „Првомајски цвет“. Ученици 1-1 и  3-1 одељења биће гледаоци приредбе коју ће припремити деца из вртића са њиховим васпитачицама 09.09.2019. године.