Monthly Archives: децембар 2019

26.12. 2019. године одржана је Новогодишња приредба „ Новогодишње жеље“

„ Да будемо своји“ – једна је од жеља коју су пожелели ученици 4/1 родитељима, бакама, декама, рођацима , ученицима од  I do IV разреда наше школе и њиховим учитељицама, као и деци и васпитачицама  ПУ „ Првомајски цвет“.У ведром и веселом расположењу са нама су били сви они као и Душица Манић – психолог, Јована Красић – психолог и Зоран Марковић – професор српског јерзика.Учионица је била пуна песме, радости и осмеха на лицима поублике.

Новогодишњу приредбу припремиле учитељица  Оливера Јовановић  и Марија Митић – наставник разредне наставе.

У ОШ “Душан Радовић” је у уторак 24.12.2019. године, у циљу унапређења сарадње са родитељима, наставе, успеха ученика и целе школе одржана радионица са родитељима ученика VI и VIII разреда и предметних наставника.

У уторак 24.12.2019. у емисији “Боје града” гостовали су ученици 4. разреда Илија Пешић, Катарина Петковић, Теодора Костић и Марта Митић са учитељицама Светланом Ћирковић и Оливером Јовановић.

Том приликом ученици су говорили о припреми и ручнот изради новогодишњих украса и новогодишњих честитки. Истакли су успех у том предузетничком подухвату свих одељења првог, другог, трећег и четвртог разреда, а зарађен новац искористиће се на најбољи начин. Учитељице су говориле о одличној сарадњи са родитељима ученика, са васпитачима ПУ Чика Јова Змај – објекта Првомајски цвет, о подршци колега али и ученика старијих разреда школе.

За ученике је ово било лепо ново искуство јер је већини прво гостовање на телевизији.

У понедељак 23.12.2019. године у истуреном одељењу у Темској одржан је Новогодишњи вашар. Украсе су израдили ученици од првог до осмог разреда на часовима слободних активности, као и на радионици “Новогодишња чаролија” која је реализована 19.12.2019. године.

У понедељак 23.12.2019. године у ОШ “Душан Радовић” је одржан велики Новогодишњи вашар.

Вашар је прогласила отвореним директор школе, Наташа Бранковић.

Циљ овог дешавања је развијање предузетничког духа, формирање радних навика, развијање свести о колективном раду, сарадњи и солидарности, доприношењу уређењу и развију школе и њеног окружења.

Школа је била препуна деце, наставника, родитеља, рођака… Сви су дошли да погледају прелепе, шарене тезге препуне новогодишњих украса и честитки које су сами направили ученици од првог до четвртог разреда уз помоћ својих другара из вртића “Првомајски цвет”, учитеља и васпитача, као и да купе шта им се свиђа. Подршку су им давали ученици старијих разреда обучени у новогодишња одела, као и сви запослени.

На крају су тезге остале празне – ШТО ЗНАЧИ ДА ЈЕ НОВОГОДИШЊИ ВАШАР УСПЕО!

Ученици, родитељи и учитељи организују продајну изложбу новогодишњих украса у сврху популаризације ђачког предузетништва.

Позивамо Вас да својим присуством дате допринос овој манифестацији.

Термин одржавања је у понедељак 23.12.2019. године од 18 часова.

У понедељак 16.12.2019. је одржано Општинско такмичење у одбојци, мушка екипа је заузела прво место и пласирала се у даље такмичење, а женска екипа је заузела треће место. Мушка екипа је била у саставу: Душан Стаменковић, Андреј Јовановић, Урош Манић, Никола Ћирић, Душан Младеновић, Немања Ђорђевић сви VIII1, Марко Крстић VIII3, Предраг Бранковић,Страхиња Младеновић и Павле Пешић VII2.

Женска екипа је била у саставу: Ана Голубовић, Марија Манић и Сања Костић VIII1, Мартина Пешић VIII2, Ива Ристић и Маја Машић VII2, Луна Науновић VII3, Маша Станковић VI3 и Дуња Станковић III2.

 

У петак, 13.12.2019. године, у одељењу 5-1, Маја Игњатовић је одржала интерактивни час енглеског језика.

Ученици су обрађивали тему – Writing: The Philippine Eagle.

Ученици су припремили кратак филм на задату тему, затим су ученици Душан Димитријевић и Лана Митић били у улози наставника.

Ученици су затим добили задатке из дигиталног уџбеника и радили су у паровима и мањим групама.

Њихов задатак је био да пронађу што више чињеница о овој врсти птица, а затим и напишу краће извештаје.Представници група су презентовали и читали.

Ученици су користили све дигиталне ресурсе, попут You Tube, Google, Interactive Tools и сл.Наставница је више била подршка и пратила рад ученика.

Ученици су на крају часа урадули самоевалуацију путем Brainstorming вежбања.

У среду, 11.12.2019. у згради Скупштине града Београда, уручене су дипломе награђеним наставницима на конкурсу Дигитални час, Министарства трговине туризма и телекомуникација. Награде је уручила Татјана Матић, државна секретарка Министарства. Госпођа Матић је истакла да 40% наших ученика не користи интернет у сврху учења и зато је похвалила наставнике који се труде да децу науче како да користе потенцијале које нуде савремене технологије у настави и на правилан начин усмеравају ученике у дигиталном окружењу. Снежана Минић, професор разредне наставе у ОШ ” Душан Радовић” у Пироту, једна је од награђених наставника. За свој рад освојила је трећу награду.

У уторак, 10.12.2019. године је у ОШ “Душан Радовић” одржана обука радника из области заштите од пожара. Предавању су присуствовали сви запослени.

Истог дана, је за све наставнике одржано предавање од стране саветника спољног сарадника ШУ Ниш “Подршка оцењивању ученика”.

Office 365 Education

Електронска пошта

Продужени боравак
Распоред звона

Преподне:

 • 1.час 08:00 – 08:45
  2.час 08:50 – 09:35
  3.час 09:50 – 10:35
  4.час 10:50 – 11:35
  5.час 11:40 – 12:25
  6.час 12:30 – 13:15


Пoподне:

 • 1.час 13:30 – 14:15
  2.час 14:20 – 15:05
  3.час 15:20 – 16:05
  4. час 16:20 – 17:05
  5. час 17:10 – 17:55
  6. час 18:00 – 18:45